top of page

Mitt namn är Madeleine, 

 och jag är sommelier – det är den titel jag är mest stolt över att kunna säga.

Inte för att det låter fint, utan för att den kommer ur ren och skär passion.

​​

Varför sommelier

Det var mitt under pandemin.
Jag var uttråkad på livet i allmänhet och hemmakontor i synnerhet.

​

Då läste jag en artikel om Systembolagets chefsinköpare och insåg:
vinets värld kombinerar så många ämnen jag brinner för.

​

Mat och vin såklart, men också natur, resor, upptäckande, innovation – och inte minst ett konstant lärande.

​

Så, mitt i allt det gråa, bestämde jag mig för att läsa till sommelier.

​

Mitt motto

När jag pratar och skriver om vin (och annan dryck) är det enkelt:
alla ska förstå, alla ska lära sig något nytt.

​

Det roligaste jag vet är att sprida vinkunskap –
det näst roligaste är att lära mig själv något nytt.

​​​

Idag

Jag bor i Skåne, i ett hus på landet – efter många år i Stockholm och en karriär inom techbranschen.

​

Huset renoverar jag just nu för fullt, och parallellt bygger jag upp min trädgård.

 

Samtidigt jobbar jag med det jag älskar: vin. Jag arbetar på vingård, skriver om vin, håller i vinprovningar och erbjuder rådgivning till restauranger.

 

Även om vin är i fokus hjälper jag gärna till med dryck i sin helhet – från öl och cider till alkoholfritt.

​

Jag skulle säga att allt jag gör just nu är under konstant uppbyggnad.

​

Nyfiken?

Tror du att jag är den du söker?
Kika in under vinprovningar och tjänster – och hör av dig om du är nyfiken på vad vi kan göra ihop.

En sommelier som njuter av naturen och vinet i Skåne
Mat, vin och solnedgång i Skåne
Mat och vin hänger ihop, så att odla i Skåne är ett stort intresse
  • Instagram
bottom of page