Mitt namn är Madeleine,
och jag är sommelier – det är den titel jag är mest stolt över att kunna säga.
Inte för att det låter fint, utan för att den kommer ur ren och skär passion.
​​
Varför sommelier
Det var mitt under pandemin.
Jag var uttråkad på livet i allmänhet och hemmakontor i synnerhet.
​
Då läste jag en artikel om Systembolagets chefsinköpare och insåg:
vinets värld kombinerar så många ämnen jag brinner för.
​
Mat och vin såklart, men också natur, resor, upptäckande, innovation – och inte minst ett konstant lärande.
​
Så, mitt i allt det gråa, bestämde jag mig för att läsa till sommelier.
​
Mitt motto
När jag pratar och skriver om vin (och annan dryck) är det enkelt:
alla ska förstå, alla ska lära sig något nytt.
​
Det roligaste jag vet är att sprida vinkunskap –
det näst roligaste är att lära mig själv något nytt.
​​​
Idag
Jag bor i Skåne, i ett hus på landet – efter många år i Stockholm och en karriär inom techbranschen.
​
Huset renoverar jag just nu för fullt, och parallellt bygger jag upp min trädgård.
Samtidigt jobbar jag med det jag älskar: vin. Jag arbetar på vingård, skriver om vin, håller i vinprovningar och erbjuder rådgivning till restauranger.
Även om vin är i fokus hjälper jag gärna till med dryck i sin helhet – från öl och cider till alkoholfritt.
​
Jag skulle säga att allt jag gör just nu är under konstant uppbyggnad.
​
Nyfiken?
Tror du att jag är den du söker?
Kika in under vinprovningar och tjänster – och hör av dig om du är nyfiken på vad vi kan göra ihop.



